Pruductie draaien - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van jamka - WaarBenJij.nu Pruductie draaien - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van jamka - WaarBenJij.nu

Pruductie draaien

Door: jamka

Blijf op de hoogte en volg

17 Juli 2012 | Nederland, Amsterdam

Maandag 16 juli
We gaan eerst even Punda in, waar Bas koi lechi (of hoe je het ook schrijven mag) koopt. Lekker, lekker! We zien de Insulinde aan de kade liggen en captain Chris kijkt ons wat verstoord aan. We gaan nog even op een terrasje zitten aan de kade en dan gaan we productie draaien. Er staan 3 baaitjes op het programma: Lagun, Jeremi en Santa Cruz.
Eerst Lagun, een lekker baaitje waar een Nederlander een ressort bovenop de rotsen heeft gebouwd. Een prachtige locatie voor een ressort maar toch een beetje jammer, deze “horizonvervuiling”. Ach ja, dat is de vooruitgang zullen we maar zeggen. Ook hier de Manzalina maar overal zitten hier oranje waarschuwingsbordjes op de bomen, dat is beter geregeld! Er is bovenop de rotsen een bar en als we daar zitten zien we beneden in het baaitje een schildpad zwemmen. Twee jaar geleden zagen we hier ook een schildpad. Het schijnt dat schildpadden naar de baai gelokt worden door de plaatselijke vissers die hun afval in het baaitje voeren aan de schildpadden. Bij de bar is ook een hele grote leguaan die heel tam is en zich laat voeren. Bij een dapper jochie klimt het beest zelfs op schoot! Na wat kodakmomentjes gaan Karel en ik naar het volgende strandje, Jeremi, terwijl Bas en Lau op Lagun achterblijven.
Jeremi is een lief baaitje maar heeft heel weinig schaduw. Even dippen en dan rijden we weer terug naar Lagun. Karel had me wijsgemaakt dat je niet met blote voeten kunt rijden maar uit ervaring weet ik nu dat het prima gaat. Met slippers aan rijden is niet verstandig omdat die tussen je pendalen kunnen schieten en met schoenen aan vind ik te warm. Met blote voeten is dus het antwoord voor mij, blij dat te weten nu!
Terug op Lagun voegen Bas en Lau zich weer bij ons en we gaan naar Santa Cruz. Onderweg komen we landhuis Santa Cruz tegen. Volgens het telefoonboek woont er trouwens een J.Dijk, zou dat Jos Dijk zijn??? Het loopt tegen de avond en er zijn 2 zwemmers en wat vissers op Santa Cruz.. Het strand is duidelijk opgeknapt en de overkappingen lijken vrij nieuw, net als de rieten parasolletjes. We zien echter grote donkere vlekken in het water en onderzoek wees uit dat het idd was wat we verwachtten, zeewier. Niet echt een zwembaaitje dus, Santa Cruz. Hier is ook het optrekje van Captain Goodlife, hem kan je inhuren voor een boottochtje. Twee jaar geleden zagen we hem met zijn watertaxi op Lagun, in vol kapiteinsornaat en een papegaai op zijn schouder. Nu hebben we dus ook zijn optrekje kunnen aanschouwen! We zijn nog net voor het donker thuis. Gelukkig hoeven we niet te koken. Bas en Lau zorgen voor een heerlijke pasta met vis, jammie!!. Zelf ga ik vroeg naar bed en mis zodoende een gruwelijk stukje natuur op het terras maar daarover de volgende keer meer………

• 17 Juli 2012 - 18:04

Olivier:

Natuurlijk kan je met blote voeten autorijden! Dat weet toch iedereen Karel. ;-)

Mooi baaitje die lagun. Lekker dippen!

• 17 Juli 2012 - 18:06

Olivier:

Spannend trouwens....zo'n cliffhanger aan het einde. Nu MOET ik morgen wel weer lezen om te weten hoe het avontuur nu verder gaat.

• 18 Juli 2012 - 09:05

Mieke:

Even op internet gekeken. Jos Dijk is secretaris van de Wielerbond op Curacao. Wat lijkt hij toch op Joop! Per 1 augustus heeft hij weer een nieuwe baan.