Daar heb je de familie! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van jamka - WaarBenJij.nu Daar heb je de familie! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van jamka - WaarBenJij.nu

Daar heb je de familie!

Blijf op de hoogte en volg

23 Juli 2012 | Nederland, Amsterdam

Vrijdag 20 juli
We houden het bij een rustig terras dagje. Lekker lezen en vogeltjes kijken.

Zaterdag 21 juli
Vandaag is het de trouwdag van Alie en Aad, en vandaag komen Emile, Cocky, Annemiek, Peter, Olivier, Joppie, Jasper, Hester, Rover en Miro! Tim gaat het feestje vieren met zijn opa en oma in Valkenswaard. De families Gijben en Van der Drift schudden Schiphol wakker als ze daar gezamenlijk uit volle borst door de telefoon het echtpaar gaan toezingen. En wij doen de boodschappen voor de piscadera-meute, die dan nog per KLM onderweg is, zodat ze de eerste twee dagen vooruit kunnen en vanavond kunnen aanschuiven bij een eenvoudige maaltijd. Want na zo’n reis van ruim 9 uur en een tijdsverschil van 6 uur heb je het wel gehad.
Eerst dus naar de supermarkt, dan naar Piscadera Bay ressort om de boodschappen in de huisjes te zetten. Bij de poort krijgen we zonder problemen de sleutels mee van de huisjes en het zijn idd heel luxe huisjes. Een met een zwembad, echt gaaf! We zetten het bier en de pina colada koud, doen de voorbereidingen voor het eten en Karel probeert natuurlijk even het zwembad uit. (Ik zei nog zo, geeeen bommetje!!!) Tijd om het grut van Hato af te halen.
Het vliegtuig is op tijd en al snel laden we Hester, Jasper en de kids in onze auto. De rest gaat in een taxibusje, inclusief de duobuggie, en dan gaan we naar het ressort. De koffers worden over de huisjes verdeeld en dan is het tijd voor een pina colada op het terras. Joppie duikt als eerste in het zwembad., gevolgd door Olivier, Rover, Jasper en Miro. Dan is het tijd om de meute te voederen en zien we de lampjes een voor een uitgaan bij de aanwezigen op het terras behalve bij Olivier die 24 uur niet had gegeten als methode om de jetlag te vermijden. Het lijkt vooralsnog te werken! We zullen morgen zien of deze methode afdoende is. Ik rij naar huis en als we bijna thuis zijn blijkt dat ik alleen de stadslichten aan had staan. Ach, men is hier zo gewend om in het verkeer rekening te houden met elkaar dat het allemaal kan. Ook dat is Curaçao!

Zondag 22 juli
We gaan nog een stevig rondje landhuizen doen.
Bij een rondom dichtgetimmerd en verwaarloosd landhuis (van Engelen) komt een mevrouw kijken wat we aan het doen zijn. Ze blijkt de eigenaresse en ze vertelt dat ze het landhuis hebben geprobeerd op te knappen maar dat ze die pogingen hebben moeten staken toen haar man overleed. Zo’n landhuis kost klauwen met geld en monumentenzorg wil wel geld lenen om het huis op te knappen maar tegen 9% rente! Andere mogelijkheid is om ze het landhuis voor 1 gulden te verkopen zodat zij het opknappen, maar daar voelde ze, begrijpelijk, ook niets voor. Van de 13 landhuizen die op het lijstje voor vandaag staan vinden we er 12!
We zijn uitgenodigd om bij de familie te eten en na een duik in de Caracasbaai gaan we naar het ressort, waar Karel het gisteren ingestudeerde bommetje nogmaals beoefent in het zwembad voor het huisje. Omdat iedereen daarmee toch al doorweekt is, springt al het manvolk er maar even bij, idd mét bommetjes. Mieke zet vervolgens een heerlijke linzenschotel op tafel die we ons goed laten smaken! De vastenmethode van Olivier blijkt idd te werken want hij heeft nergens last van!
Na een potje scrabble rijdt Karel weer naar ons stekkie, met vol licht deze keer!

• 23 Juli 2012 - 21:44

Alles Goed Gegaan :

Hoi allemaal
    Wat fijn dat jullie goed aangekomen zijn.
    Niet alleen bij jullie mooi weer, hier schijnt de zon en het is21 gr.morgen nog warmer.
    Natuurlijk niet zoals bij jullie, maar wij zijn snel tevreden.
    Geniet van jullie vacantie.
    Voor Jop en Ollie en de rest een knuffel uit Heiloo
    Groetjes Jan en Ria.